11.01.2021

Les Nous

Les Nous
11.01.2021
Farmàcia Casas
Qué són?
 

 

És un fruit sec, l’anomenem així perquè te molt poca aigua. Per definició, segons el codi alimentari espanyol, conté menys d’un 50 % d’aigua. Això es molt. Per tant l’aliment del seu interior estarà molt concentrat.
 

 

Qué hi trobem dins?
 

 

Una part d’hidrats de carboni que ens aportaran energia, una part de proteïna de bona qualitat, que ens aporta tots els aminoàcids, excepte la lisina, per poder sintetitzar les proteïnes que necessitem .

Un alt contingut en greixos saturats, W9, W6 i W3, són uns components que necessitem pel bon funcionament del nostre organisme, sense ells el nostre cos no pot funcionar. A mes ens ajuden a baixar els nivells de LDL, l’anomenat colesterol dolent, també conté vitamina E i vitamines del grup B. Molt important també la quantitat de minerals com Calci, Ferro, Fòsfor, Potassi, Magnesi, Zinc i Coure. Destacar també els nivells baixos de Sodi, important modulador de la pressió arterial.

En el seu interior també hi ha compostos fitoquímics com els fitosterols que són capaços de reduir el colesterol dolent o LDL, i Polifenols, son potents antioxidants, i que en les últimes investigacions s’ha descobert que tenen una acció prebiòtica molt important, perquè es capaç d’augmentar les bactèries productores de butirat.

La nostra microbiota té moltes funcions, com la digestió i absorció de nutrients, síntesi de vitamines, funció barrera, regulació del transit intestinal, i també la síntesi d’àcids grassos de cadena curta entre d’altres.Dins d’aquests àcids grassos de cadena curta hi ha el butirat, que té unes funcions molt importants com regular els nivells de glucosa a la sang, inhibeix l’acumulació de greixos, augmenta la sensibilitat a la insulina, reforça la barrera intestinal, controla el creixement d’altres bacteris patològics i ajuda a prevenir el càncer de colon, pels seus efectes inmunomoduladors i anti-inflamatoris.

Els bacteris capaços de generar l’àcid butíric son els Faecalibacterium, Roseburiai, Clostridium, i les nous els aporten un tipus de substrat ideal per aquest tipus de microbiota creixi, i a demés fa que altres bactèries no tant bones no es puguin reproduir.

Moltes vegades s’ha parlat de que les nous aporten moltes calories, i no serien recomanables quan estem intentant perdre pes, però s’ha comprovat que no és així, gran part de la seva energia s’utilitza per alimentar les cèl·lules del nostre intestí.

En conclusió direm que després d’haver estudiat l’article de la Universitat d’Ilinois publicat per la professora Hanna Holster i la recopilació d’informació de la Dra. Lucia Redondo i el Dr. Jesús Sanchis Chordà. Veiem que encara ens falta informació per determinar exactament com actua, però que s’ha obert una via nova d’investigació en relació a les nous i la producció de butirat en el intestí per determinar la prevenció de càncer de colon.

Ja les has incorporat en els menús d’aquest Nadal?

 

* Artícle de Cristina Casas
Comparteix