04.09.2019

Què és el mindfulness?

Què és el mindfulness?
04.09.2019
Farmàcia Casas

El mindfulness, traduït com a consciència plena, és un conjunt de tècniques d’entrenament mental que tenen el seu origen en el budisme i han estat adaptades al món occidental. S’apliquen, entre d’altres àmbits, al món de la salut.

L’objectiu del mindfulness és potenciar la capacitat per a centrar l’atenció de manera intencionada en el moment present acceptant el que apareix a la nostra ment sense judicis. Al centrar l’atenció en el moment present augmenta la percepció de felicitat personal a l’evitar les rumiacions.

L’aplicació del mindfulness ha demostrat la seva eficàcia, en la reducció de l’estrès i en l’optimització de les habilitats de comunicació i relació interpersonal. La millora d’aquesta capacitat s’obté a partir de la pràctica de diferents exercicis experiencials de durada variable posant l’àncora de la nostra atenció en la respiració, el cos o els sons.

La pràctica del mindfulness s’ha d’acompanyar d’unes determinades actituds a l’hora de fer els exercicis, com ara la paciència, la curiositat i l’amabilitat cap a nosaltres mateixos. Els estudis mostren que la pràctica regular del mindfulness,  té un efecte positiu en la capacitat d’autocura i satisfacció personal.

Us recomanem endinsar-vos en aquesta pràctica per aconseguir un bon equibri físic-emocional.

Dominica Díez

Psicòloga Clínica Fundació Althaia. Doctora en Psicologia.Formada en MBSR i MBCT per l’Associació AEMIND de Mindfulness. Teacher Training per la Bangor University, UK.

Comparteix