activitats, salut

Què és?
És una malaltia crònica de la pell que sol desencadenar-se en brots i el seus principals símptomes són la picor, l’envermelliment i la inflamació. Pot associar-se a altres malalties com l’asma al·lèrgica i la rinoconjuntivitis primaveral.
En quines zones apareix?
És variable: cara, tronc, extremitats. (Dibuix)
Quan apareix?
Sol aparèixer els primers mesos de vida i
finalitza generalment abans dels 10 anys. Els
brots són més freqüents a l’hivern.
És contagiosa?
No, la dermatitis atòpica no es pot transmetre
d’una persona a l’altra.
Existeix una cura?
Actualment no existeix cura definitiva per aquesta malaltia. Però els tractaments mèdics actuals poden controlar els símptomes més molestos.
Quines són les causes?
Els nens amb dermatitis atòpica tenen una pell extremadament sensible als estímuls externs com la sudoració, els irritants i alguns gèrmens. Davant d’aquests estímuls determinades cèl·lules que s’encarreguen de la defensa de la pell s’estimulen i produeixen vàries respostes. Alliberen substàncies que desencadenen la picor i la inflamació i alteren l’epidermis. Les cèl·lules que composen l’epidermis es renoven més ràpidament i les grasses de la superfície cutània pateixen un canvi que provoca la pèrdua d’aigua, ocasionant la sequedat que presenten els nens atòpics.
És greu?
No en la majoria dels casos. Generalment els pacients es controlen evitant els factors desencadenants, amb mesures higièniques i d’hidratació i mitjançant els controls i tractaments realitzats pel seu pediatra.
Quins factors poden empitjorar la malaltia?
• L’estrès i l’ansietat • La calor. No abrigar-los massa a l’hivern i vigilar els canvis de temperatura • La sequedat ambiental. Podem utilitzar humidificadors perquè l’ambient no sigui tant sec • La pols de la casa. Ventilar l’habitació i evitar els peluixos i les moquetes a l’habitació • Els detergents i suavitzants per la roba • La llana i els teixits sintètics. Utilitzar roba de cotó • Els aliments àcids (cítrics, tomàquet) i els excitants com el cafè i el cacau • L’excés de rentats o fricció i l’ús de sabons no adequats.

És aconsellable el bany diari?
És pot banyar a diari si el bany no dura més de 10 minuts i abans de tres minuts, després del bany, se li aplica una crema hidratant (així aconseguim que retingui més humitat). Cal que l’aigua no estigui massa calenta i utilitzar sondats adequats per aquesta pell. Quan assequem la pell fer-ho delicadament sense rascar i preferiblement secar a l’aire. A l’aplicar la crema realitzar un massatge suau.

NOTA: Hi ha molts productes d’higiene destinats a millorar l’estat d’aquesta pell i prevenir els brots d’atopia: cremes hidratants per la cara i el cos, syndets, xampús pel cabell, banys tractants, barreres protectores, solars. Demana’ns consell.

mares, salut

El bisfenol A o BPA és una substància que s’utilitza per fabricar plàstic present ens molts utensilis: biberons, safates, ampolles, llaunes, joguines, ulleres, etc…
Aquesta substància química es desprèn en petites quantitats quan el plàstic s’escalfa, llavors entra en contacte amb els aliments i s’ingereix via oral. Hi han diferents estudis que conclouen que la ingestió d’aquesta substància no és recomanable.
Alguns dels efectes tòxics són:
-disruptor endocrí (imita les nostres hormones)
-possibles efectes cancerígens
-possibles efectes adversos al ronyo i fetge
Els principals afectats són els nadons, tant en la seva etapa embrionària com durant la lactància. La mare pot passar a través del cordó umbilical o de la llet materna, tot el bisfenol que s’ha anat acumulant en el seu cos. A més el nadó pot estar utilitzant biberons, xumets o altres recipients fabricats amb plàstic de mala qualitat.
Cal evitar qualsevol objecte de plàstic que contingui bisfenol més encara si ens serveix per menjar o beure.

Actualment hi ha al mercat biberons, xumets i recipients fabricats amb vidre o plàstics d’alta qualitat. A la nostra farmàcia treballem amb marques lliures de bisfenol com Suavinex, nuk, Dr.brown i MAM.

activitats, ecoceutics, notícies

El pròxim divendres 3 de març a les 19h farem la presentació de la nova línia dels productes Ecoceuitcs

L’equip de farmàcies ecoceutics i farmàcia Cristina Casas volem celebrar-ho amb tu.

Passarem una estona molt agradable acompanyats de música, pica-pica, cava, photocall i moltes sorpreses més.

Hi haurà un regal per a tots els assistents.

T’ESPEREM!

activitats, mares

El passat 21 de setembre vam fer una xerrada informativa a la farmàcia sobre els avantatges d’alimentar els nostres fills amb llet de cabra. És un tema del qual es parla molt últimament, la marca Capricare es comercialitza a Europa des de l’any 2013; la podem trobar a més de 20 països i és el resultat d’una investigació de més de 20 anys.

El principal avantatge de la llet de cabra és el seu procés de fabricació, senzill i molt natural; utilitzant el 100% de la proteïna que fa que el gust i l’olor siguin molt agradables per al nadó. A l’estómac es forma un bol digestiu esponjós i suau.

Aquesta proteïna proporciona la quantitat necessària d’aminoàcids essencials i semi-essencials exigits en una fórmula de llet infantil. Hi ha estudis que demostren la quantitat, qualitat i biodisponibilitat de la proteïna de cabra en la llet Capricare.

La llet de cabra és molt similar a la llet materna. No s’hi afegeix oli de palma (és un tipus d’oli que els nens no digereixen bé) i conserva el greix natural de la llet. Això fa que les deposicions dels nadons siguin molt més similars a les dels que estan alimentats amb llet materna.

Conté àcids grasos omega 3 i omega 6, presents de forma natural en aquesta llet. Està enriquida amb vitamines i minerals per tal d’assegurar un desenvolupament correcte del nadó. Està fabricada sense traces d’ou, gluten ni sucres afegits.

La llet de cabra està indicada per a qualsevol nadó des del naixement, especialment per als qui tenen problemes d’estrenyiment i còlics.

Per una informació més detallada, podeu consultar tota la composició i els estudis clínics a la pàgina web www.bebeinnova.com